Flasher/dodger

 

Man skulle tro at fiskene var sky og forsvandt så snart de fornemmer båden og motoren, men nogen mener ligefrem at båden tiltrækker fisk. De bliver nysgerrige og skal se hvad det er de kan fornemme. Noget vi kan bruge til både at skabe vibrationer i vandet og samtidig tiltrække opmærksomhed ved at at udsende synlige refleksioner er flasher og dodgere. De bruges netop til at sætte foran en agn for at tiltrække opmærksomhed. De kan også bruges til at få en ellers død agn til at få noget bevægelse.

Flasher

Flasher findes i forskellige størrelser. Den mest anvendte herhjemme er mellemstørrelsen. Den fås i mange farver og mange gange med noget bling bling folio. Det skal reflektere lyset i vandet og udsende lys blink som kan tiltrække fisk. En flasher roterer i cirkler og afhængig af farten på båden så roterer den mere eller mindre voldsomt. En flasher udsender også bølger i vandet når den roterer og de tiltrækker også opmærksomhed fra en jagende rovfisk.

Man kan monteret en død agn eller en agn som “Den stive” kort efter flasheren og hermed giver flasheren lidt liv til agnen. Man kan også sætter et agn efter der selv har en livlig gang. Her vil man så som oftest sætte agnen længere efter så agnen ikke bliver påvirket af flasheren. En god tommelfingerregel er at man sætter agnen 4 flasher længder efter flasheren.

Dodger

En dodger bruges nøjagtig som en flasher og har de samme egenskaber, blot roterer en flasher ikke. Den svinger blot fra side til side i nogle store udsving. Om man bruger flasher eller dodger er lidt op til smag og behag.