Hvad er trolling

Trolling dækker over en fiskemetode hvor man trækker en agn gennem vandet efter en båd. I gamle dage kaldte man den slags fiskeri for at ‘dørge’ fiske.

Trollingfiskeri har vist sig at være en effektiv måde at opsøge fiskene på. Metoden bliver oftest brugt til at fange pelagiske fisk. Dvs fisk der bevæger sig frit i vandsøjlen, fx laks, ørreder, hornfisk og makrel. Det kan dog også være en effektiv metode til at fange fx torsk som er en typisk bundfisk.

Trollingfiskeriet kan være helt enkelt ved fx at trække 2 blink efter en jolle. Men det kan også forfines til at man fisker med op til 15 stænger(eller flere) efter en båd. For at kunne fiske med så mange stænger, kræver det at man spreder sine agn (stænger) både ud til siderne, men også i dybden. Til at hjælpe med det, findes et hav af muligheder som fx. downrigger, sideplaner, dipsy diver og mange flere.

Trolling

Her på ALTOMTROLLING.DK vil vi beskrive metoder og grej til at forfine dit trolling fiskeri. Du kan samtidig købe E-bogen der trin for trin vil vise dig hvordan du kan sætte dit grej og få en optimal fisketur.