Der findes mange liner på marked. Groft set kan de deles i fletliner og nylon liner. Vi bruger begge slags til trollingfiskeriet.
Nylon line
Nylon line er elastisk og vi bruger den gerne på de stænger der bruges sammen med downriggeren. De sidder bedre fast i klemmerne. Du skal bruge line der er mellem 0,35 – 0,50 mm. Til laksefiskeri anbefales generelt 0,40 mm.
Fletline
Fletline er stærkt og uelatisk. Det egner sig godt til overflade stængerne hvor der er pres på fra fx dipsy diver og lign. Man skal dog huske at der skal være lidt elasticitet et eller andet sted. Så en meget stiv overfalde stang og fletline er nok ikke den bedste kombination, men en lidt blødere overflade stang og så fletline er fint. Hvis man døjer med at fletlinen ryger ud af klemmen fra sideplaner fx, så kan man lige vikle den en ekstra gang ind i klemmen. Bare pas på at der ikke er nogle skarpe kanter eller lign. En fletline skal være omkring 0,27 mm.
Fluocarbon
Der findes en dyrere nylonline kaldet fluocarbon som bryder lyset i vandet på en måde så linen næsten er usynlig. Mange trollingfiskere sværger til denne line. Pga prisen så gør de fleste det at de laver en spids af fluocarbon line på det sidste stykke inden agnen. Altså enten så har de en almindelig nylon eller fletline inderst og de sidste 2 meter inden agnen bindes der så 2 meter fluocarbon 0,45-0,50mm på. En anden mulighed er at fylde hjulene med fletline først. Fx en fletline på 0,27-0,30mm og herefter 50 meter med 0,40 – 0,50 mm fluocarbon.
Du vil utvivlsomt opleve at linen kinker på et eller andet tidspunkt. Det betyder at linen bliver snoet og det kan være et problem når du skal have linen ind. Skulle det blive et problem må man kigge på bedre og måske flere kugleleje svirvler foran agnen. Hvis din line er kinket så pil agnet af og lad linen løbe ud bag ved båden. Lad linen blive ude i nogle minutter, mens du sejler i trollingfart. Nu retter linen sig ud igen og du kan spole den ind.
Her har ALTOMTROLLING.DK samlet nogle forslag